Siirry suoraan sisältöön

  Booktok-kirjoja tulossa suomeksi keväällä 2024

  TikTokissa trendaavat kirjat eli ”booktok-kirjat” ovat tämän hetken suosituimpia kirjoja. Usein ne luetaan englanniksi, mutta onneksi niitä saadaan myös suomeksi. Nämä booktok-kirjat ovat ilmestymässä suomeksi keväällä 2024.

  Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

  *Toshikazu Kawaguchi: Ennen kuin kahvi jäähtyy

  Japanilaisen Toshikazu Kawaguchin esikoisromaanissa Ennen kuin kahvi jäähtyy tokiolainen kahvila kääntää asiakkaidensa elämän ylösalaisin.

  Syrjäisellä sivukujalla Tokiossa sijaitsee viehättävä kahvila Funiculi Funicula, joka on tarjoillut tarkkaan valikoituja kahvilaatuja asiakkailleen jo yli sadan vuoden ajan. Paikalliset ihmiset kuitenkin kuiskailevat, että kahvila tarjoaa myös jotakin aivan muuta: mahdollisuuden matkustaa ajassa.

  Bazar / suom. Markus Juslin / Tammikuu 2024

  *Holly Black: Julma prinssi

  Kun Jude oli 7-vuotias, hänen vanhempansa murhattiin ja hänet siskoineen kaapattiin haltioiden hoviin. Vielä vuosikymmenen kuluttuakaan Jude ei kuulu joukkoon. Haltiat nimittäin halveksivat kuolevaisia, erityisesti prinssi Cardan, armottomin ylikuninkaan pojista.

  Ansaitakseen aseman hovissa Juden täytyy nousta Cardania vastaan ja voittaa prinssi tämän omassa pelissä. Kun sisällissota uhkaa hukuttaa haltioiden valtakunnan vereen, kaikki muuttuu ja Juden on laitettava henkensä alttiiksi pelastaakseen sisarensa sekä maailmansa.

  Otava / suom. Suvi Kauppila / Helmikuu 2024

  *Karen M. McManus: Yksi meistä on palannut

  Kolmas ja viimeinen piinaava YA-trilleri Yksi meistä -sarjassa 

  Bayview’n murhien ensimmäinen uhri Simon oli oikeassa yhdestä asiasta: salaisuudet paljastuvat aina lopulta. Menestyskirjailija palaa ensimmäisen kirjansa maisemiin ja henkilöhahmoihin.

  WSOY / suom. Inka Parpola / Helmikuu 2024

  *Adam Silvera: Ensimmäinen viimeinen päivä

  Kutkuttava esiosa rakastetulle tarinalle ja valtavalle Booktok-ilmiölle. Kuinka ihmisten kuolinpäivän ennakolta tietävä Kuolinhetki-palvelu syntyi – ja ketkä kohtalokkaan viestin ensimmäisenä saivat? 

  WSOY / suom. Outi Järvinen / Maaliskuu 2024

  *Colleen Hoover: Muistoja hänestä

  Viiden vankilavuoden jälkeen Kenna Rowanin ainoa toive on tutustua nelivuotiaaseen tyttäreensä. Kotikaupungin asukkaista ainoastaan baarinpitäjä Ledger suostuu edes puhumaan Kennalle, ja vastoin kaikkia hyviä aikeitaan Kenna ei voi vastustaa miehen vetovoimaa. Tunteiden syventyessä Kennan on löydettävä keino hyvittää menneisyyden erheet hinnalla millä hyvänsä. Voiko uuden tulevaisuuden rakentaa silkalle toivolle ja rakkaudelle? 

  WSOY / suom. Sirpa Parviainen / Huhtikuu 2024

  *Holly Jackson: Kiltti tyttö, kohta kuollut

  Viiden vankilavuoden jälkeen Kenna Rowanin ainoa toive on tutustua nelivuotiaaseen tyttäreensä. Kotikaupungin asukkaista ainoastaan baarinpitäjä Ledger suostuu edes puhumaan Kennalle, ja vastoin kaikkia hyviä aikeitaan Kenna ei voi vastustaa miehen vetovoimaa. Tunteiden syventyessä Kennan on löydettävä keino hyvittää menneisyyden erheet hinnalla millä hyvänsä. Voiko uuden tulevaisuuden rakentaa silkalle toivolle ja rakkaudelle? 

  Karisto / suom. Leena Ojalatva / Huhtikuu 2024

  *Travis Baldree: Legendoja ja latteja

  Barbaarielämän uuvuttama Viv päättää muuttaa elämänsä kertaheitolla. Legenda mystisestä taikaesineestä saa hänet tavoittelemaan liki mahdotonta haavetta: hän aikoo perustaa vilkkaaseen Thuneen kaupungin ensimmäisen kahvilan.

  Uusi alku on kuitenkin huteralla pohjalla. Entisen elämän ryökäleet ja Thunen alamaailman hiipparit laittavat kapuloita rattaisiin – eikä kukaan tunnu edes tietävän, mitä kahvi on! Viv tarvitseekin uusia kumppaneita ja rautaisen luottamuksen suunnitelmansa onnistumiseen. 

  Muinainen magia, kuohkeat leivonnaiset ja kuumat kupposet – siinäkö on avain ystävyyteen tai kenties johonkin sitäkin syvempään?

  Otava / suom. Jade Haapasalo / Huhtikuu 2024

  *Ellen Kennedy: Kiltin tytön kompleksi

  20-vuotias Mackenzie Cabot, ystävilleen Mac, on suorittanut elämänsä kiitettävin arvosanoin. Hän haluaisi jo keskittyä perustamansa yrityksen kasvattamiseen, mutta on vanhempiensa mieliksi lähtenyt yliopistoon, samaan kaupunkiin pitkäaikaisen poikaystävänsä kanssa. Macilla on edessään loistava tulevaisuus, mutta kukaan ei arvaa, kuinka uuvuttavaa sääntöjen noudattaminen ja ihmisten miellyttäminen on. Kun Mac tapaa paikallisen pahan pojan, Cooperin, hänen kurinalainen elämänsä heittää häränpyllyä.

  WSOY / suom. Anna Heroja / Toukokuu 2024

  *Alice Oseman: Heartstopper Osa 5

  Nick ja Charlie ovat korviaan myöten rakastuneita. He ovat tunnustaneet toisilleen tunteensa, ja Charlie on saanut äidiltään luvan yöpyä poikaystävänsä luona. Mutta miten suhteen käy ensi vuonna, kun Nick aloittaa yliopiston ja kaikki muuttuu?

  Tammi / suom. Oona Juutinen / Kesäkuu 2024

  *Carley Fortune: Odota minua järven rannalla

  Kun Fern Brookbanks tapasi Will Baxterin, vetovoima oli kiistaton mutta ajoitus täysin väärä. Silti he solmivat romanttisen sopimuksen: vuoden kuluttua he kohtaisivat Muskokajärven rannalla. Fern saapui paikalle, Will ei. Yhdeksän vuotta myöhemmin Fern ei haluaisi enää muistaa koko miestä, sillä äidiltä perityssä lomakylässä kotiseudulla on riittävästi murehtimista. Kun majataloon astelee tyylikäs pukumies, joka näyttää etäisesti tutulta, Fernin elämä menee aivan sekaisin: voiko tuo tuntematon olla vapaa ja taiteellinen Will – ja miksi hän tulee juuri nyt?

  Tammi / Kesäkuu 2024

  Katso myös:

  Booktok-kirjoja suomeksi 2023

  Parhaat viihdekirjat 2021

  YA-kirjoja tyttöjen oikeuksista