Siirry suoraan sisältöön

  Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

  Parhaat viihdekirjat 2021 vievät lukijan muun muassa Michiganin järvimaisemiin, toisen maailmansodan aikaiseen Ranskaan ja vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa Yhdysvalloissa on monarkia. Juonivetoisia, helppolukuisia ja viihdyttäviä kirjoja, jotka sopivat hyvin myös kuunneltavaksi äänikirjana!

  *Emily Henry: Täydellinen päivä

  Hurmaava rakkaustarina täynnä nokkelaa sanailua ja kesän huumaa. 

  January kirjoittaa romanttisia bestsellereitä, Augustus puolestaan korkeakirjallisuutta. January antaa tarinoilleen onnellisen lopun, Augustus tappaa kaikki hahmonsa. He ovat toistensa vastakohtia, joita yhdistävät vain tyhjän paperin kammo ja naapuritalot järven rannalla.

  Eräänä iltana parivaljakko kehittää pirullisen haasteen: Augustus viettää kesän kirjoittamalla naistenviihdettä ja January kirjoittaa korkeakirjallisen mestariteoksen. Molemmat saavat kirjoitettua kirjan, eikä kukaan rakastu. Koska sehän olisi todellinen klisee, eikö?

  *Natasha Lester: Ranskalainen valokuvaaja

  Dramaattinen tarina rohkeudesta, perheestä ja anteeksiannosta

  1942. Vogue-lehti lähettää entisen mallinsa Jessica Mayn kirjeenvaihtajaksi sodan runtelemaan Pariisiin. Jessica on rohkea ja nopea oppimaan, mutta elämä sotilaiden rinnalla on haastavaa. Kaiken karmeuden keskellä sota tuo Jessican elämään kolme ihmistä, jotka auttavat häntä toteuttamaan unelmiaan: toimittaja Martha Gellhorn rohkaisee rikkomaan sääntöjä, laskuvarjojääkäri Dan Hallworth auttaa kertomaan tarinoita, joilla on merkitystä, ja pieni orpotyttö Victorine saa hänet avaamaan sydämensä. Mutta sodan keskellä uraa tekevän naisen menestyksellä on hintansa.

  2005. Taidekuriiri D’Arcy Hallworth saapuu ranskalaiseen kartanoon järjestämään tunnettua valokuvakokoelmaa. Työ osoittautuu odotettuakin dramaattisemmaksi, kun salaperäisen valokuvaajan henkilöllisyys lopulta paljastuu.

  *Katharine McGee: Amerikan kuninkaalliset – Majesteetti

  Kuningatar on täällä – oletko valmis? Sukella maailmaan täynnä draamaa, kuumia salaisuuksia ja romantiikkaa.

  21-vuotias Beatrice on juuri kruunattu kuningattareksi, ja Amerikka on uuden valtakauden kynnyksellä. Samalla kun Beatrice kamppailee kaiken sen kanssa, mitä on kruunun vuoksi menettänyt, bileprinsessa Samanthan tähtäimessä on prinssin löytäminen. Nina yrittää vältellä palatsia – ja prinssi Jeffersonia – hinnalla millä hyvänsä. Ja Dafnen huolelliset suunnitelmat prinssin naimisesta uhkaavat kaatua salaisuuden paljastumiseen.

  Jatkoa romaanille *Amerikan kuninkaalliset.

  *Clare Pooley: Totuushaaste

  Kaikki valehtelevat elämästään. Entä jos kertoisitkin totuuden?

  79-vuotias taiteilija Julian kirjoittaa kipeästä yksinäisyydestään vihkoon, jonka nimeää Totuushaasteeksi ja jättää sen sitten Monican kahvilaan. Monica kirjaa siihen omat kaipuunsa.
  Ja niin Totuushaaste etenee ja täyttyy aidoista tarinoista. Pian etenee myös hyvien tekojen ketju, kun vihko vie yhteen kuusi toisilleen vierasta ihmistä ja tuo mukanaan yllättävää ystävyyttä, jopa rakkautta.

  Rakastettavat henkilöt, vinhat juonenkäänteet ja elämänmakuiset kohtalot tekevät Totuushaasteesta vuoden viihdyttävimmän lukukokemuksen!

  *Beth O’Leary: Vaihtokauppa

  Vaihtamalla paranee! Hittikirja Kimppakämpän tekijän raikas uutuus on iloinen sekoitus rakkautta, ystävyyttä ja maisemanvaihdoksia!

  Burnoutin partaalla sinnitellyt Leena Cotton romahtaa töissä ja joutuu lomalle. Hänen isoäitinsä Eileen haluaisi treffeille, mutta yorkshireläiskylästä ei löydy miestä, jolla olisi omat hampaat ja vaatekomerossa muutakin kuin tweediä.

  He päättävät tehdä vaihtokaupat kahdeksi kuukaudeksi: Leena osallistuu kylätalkoisiin kumisaappaissa, ja Eileen muuttaa Lontoon trendikaupunginosaan ja kirjautuu deittisovellukseen.

  Lue myös: *Beth O’Learyn Kimppakämppä

  *Sally Thorne: Toinen ensivaikutelma

  Ruthie on työskennellyt senioritalon vastaanotossa vuosia, hän asuu yhdessä työpaikkansa huoneistosta ja elää täysin pinttynyttä elämää lemmikkikilpikonniensa kanssa.

  Kunnes eräänä päivänä hän kiinnittää huomion pitkään ja tatuoituun senioritalon omistajan poikaan Teddyyn. Mies on kaupungissa etsimässä työtä, jotta voisi säästää rahaa avatakseen unelmiensa tatuointistudion.

  Ruthie on sulaa vahaa Teddyn edessä, kunnes mies luulee häntä yhdeksi senioritalon asukkaista. Senioritalon asukkaat kaipaavat yhtä henkilökohtaista avustajaa lisää ja Teddyn suunnitelma on valmis. Ruthiella on täydellinen kosto Teddylle, jonka ensivaikutelma naisesta oli varsin hyytävä.

  Mitä tapahtuu Ruthien turvalliselle maailmankaikkeudelle, kun elämä näyttäytyykin suurempana seikkailuna?

  *Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan varjossa

  Historiallista romantiikkaa ja viihdyttäviä juonenkäänteitä 1800-luvun Turussa

  Järkevää ja leiskuvaa Jennyä eivät kovat ajat ole murtaneet. Nuorena leskeksi jäänyt rovasti Stenroosin tytär on mukana Rouvainyhdistyksessä, joka kerää varoja hyväntekeväisyyteen ja Kansankirjaston perustamiseen järjestämällä naamiaisia ja rusettiluisteluja.

  Turun seurapiireissä Jenny tutustuu puuvillatehtaan johtajan poikaan Fredrik Barkeriin ja uudistusmieliseen Kosti Vanhaseen. Seuraa mustasukkaisuutta ja vetävää kolmiodraamaa.