Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Taina Latvala: Torinon enkeli

Taina Latvala: Torinon enkeli

  Kirja saatu kustantajalta
  Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

  Taina Latvala: Torinon enkeli on romaani siitä, tullako äidiksi vai eikö tulla. Se kertoo myös parisuhteesta, perheestä ja ystävyydestä tietynlaisen ulkopuolisuuden kokemuksen kautta. Mitä minä olen suhteessa muihin ihmisiin?

  Taina Latvalan kirjat ovat kulkeneet matkassani jo monta vuotta, ja osa niistä on ollut mulle hyvinkin tärkeitä. Ne ovat onnistuneet kuvaamaan asioita samalla tavalla kuin itse ne koen ja siksi menneet suoraan sydämeen. ⁠⁠

  Elokuussa 2021 ilmestynyt uutuus *Torinon enkeli⁠ ei pettänyt odotuksia, vaan oikeastaan ylitti ne. Tyylillisesti se on mielestäni kuin yhdistelmä Latvalan aiempia kirjoja – tai sitten en ole huomannut aiemmin samalla tavalla niitä ironian sävyjä ja suorasukaisuutta, jotka nyt yhdistän Paljastuskirjaan (kun luin sen viime talvena).⁠⁠

  Paljastuskirjan tavoin myös Torinon enkelissä on mukana metataso, joka kutkuttaa mielikuvitusta. Residenssin vieraskirjassa on kirjoitus myös suomalaiselta kirjailijalta, Taina Latvalalta. Kiehtovaa on myös romaanin mystisyys ja viittaukset yliluonnolliseen. Kaikki tapahtumapaikassa, residenssissä ja tytössä on hieman hämärää ja synkkää. Mukana tarinassa julkevat Uuden Testamentin jakeet.

  Tarinan nykyhetkessä kirjailija matkustaa Torinoon kirjailijaresidenssiin. Suomeen jäävät entinen mies ja kipeät kysymykset äitiydestä. Kertoja löytää kadulta tytön ja ottaa tämän huolehdittavakseen. Eniten kuitenkin nautin tarinan toisesta tasosta, jossa kelattiin kertojan elämää monessa eri aikatasossa. ⁠⁠Sieltä löytyi myös Latvalan aiemmista teoksista paljon tuttuja teemoja.

  ⁠En tiedä, huomasiko Ellen sitä salaista onttoa kärsimystä, joka minusta huokui nytkin, lämpimänä, viattomana juhannusaattona. Hetken minusta tuntui, että me emme kuuluneet edes samaan lajiin. Ellen oli ihminen, ja kaikesta päätellen nainen – mutta mikä minä olin?

  Taina Latvala: Torinon enkeli
  Otava 2021

  Lisää kirja-arvioita Instagramissa @anniinasbooks!