Siirry suoraan sisältöön

  Blogistania 2021 -voittajat

  Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

  Blogistania 2021 -voittajat ovat selvillä, kun suomalaiset kirjabloggaajat, -grammaajat ja -tubettajat ovat äänestäneet vuoden parhaat kirjat neljässä eri kategoriassa.  Voittajat palkitaan kunniakirjoilla Helsingissä Rosebud Sivullisessa lauantaina 23.4.

  Blogistanian Finlandia

  Blogistanian Finlandian eli parhaan kotimaisen kaunokirjallisuuden palkinnon voitti Anneli Kannon Rottien pyhimys. Äänestykseen osallistui 45 kirjasomettajaa, jotka antoivat ääniä 54 viime vuonna ilmestyneelle kotimaiselle romaanille. Lue lisää Blogistanian Finlandia -äänestyksestä ja sen tuloksista Amman kirjablogista.

  Blogistanian Globalia

  Blogistanian Globalian eli parhaan käännetyn kaunokirjallisuuden palkinnon voitti TJ Klunen Talo taivaansinisellä merellä, jonka on suomentanut Mika Kivimäki. Äänestykseen osallistui 42 somettajaa, ja ääniä sai 55 eri teosta. Lue lisää Blogistanian Globalia -äänestyksestä ja sen tuloksista Kirjakaapin kummitus -blogista.

  *TJ Klune: Talo taivaansinisellä merellä

  Linus Baker on säntillinen sosiaalityöntekijä, joka elää yksinäistä elämää kissansa ja rakkaiden vinyylilevyjensä kanssa. Kun Linus saa salaiseksi luokitellun työnannon ja matkaa Marsyasin saaren salaperäiseen orpokotiin, hän joutuu kuitenkin kyseenalaistamaan kaiken oppimansa. Orpokodissa asustaa kuusi maagista lasta: maahinen, metsänhenki, traakki, tunnistamaton vihreä otus, ihmissylikoira ja Antikristus. Linuksen tehtävä on selkeä: hänen on arvioitava, voivatko lapsoset saada aikaan maailmanlopun.

  Karisto

  Blogistanian Tieto

  Blogistanian Tieto eli parhaan tietokirjan palkinnon voitti Ville Elorannan ja Lotta Jalavan teos Sanasta sanaan – Suomen kielen jäljillä. Myös tietokirjoista äänesti yli 40 somettajaa, ja he äänestivät 68 eri kirjaa. Lue lisää Blogistanian Tieto -äänestyksestä ja sen tuloksista Kirjamies-blogista.

  Blogistanian Kuopus

  Blogistanian Kuopuksen eli parhaan lasten- ja nuortenkirjan palkinnon voitti niin ikään Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saanut Anne-Maija Aallon Mistä valo pääsee sisään. Äänestykseen osallistui 30 somettajaa, ja ääniä annettiin 42 eri teokselle. Lue lisää Blogistanian Kuopus -äänestyksestä ja sen tuloksista Yöpöydän kirjat -blogista.

  *Anne-Maija Aalto: Mistä valo pääsee sisään

  Aleksei on nuori mies, jonka isä johtaa ihmistutkimuslaitosta osittain meren alle peittyneessä Tokiossa. Laitokseen tuodaan säännöllisesti lasti koeyksilöitä, niin myös Satomi, nuori nainen, jolta on tarkoitus pyyhkiä muisti. Satomista tulee Aleksein harjoitustehtävä, sillä pojan on määrä jatkaa isänsä työtä. Mutta pinnan alla velloo jo, nuori sukupolvi näkee vanhempiensa luoman järjestelmän kauhut.

  Mistä valo pääsee sisään jatkaa kiitetyn Korento-romaanin tarinaa. Korento valittiin Topelius-palkintoehdokkaaksi.

  Otava

  Katso myös:

  Kevään 2022 kirjakatalogit

  Kirjallisuuden Finlandia-voittajat 2021