Siirry suoraan sisältöön

  Kirjallisuuden Finlandia-voittajat 2021

  Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

  Kirjallisuuden Finlandia-voittajat 2021 valitsi elokuvaohjaaja Zaida Bergroth. Voittajat julkistettiin palkintotilaisuudessa joulukuun ensimmäisenä päivänä. Katso tästä, ketkä voittivat Finlandia-palkinnot vuonna 2021!

  Tietokirjallisuuden Finlandia 2021

  *Osmo Tapio Räihälä: Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa

  Säveltäjä Osmo Tapio Räihälä kertoo kirjassaan, kuinka juuri musiikissa on päädytty vuosisatoja vanhojen taideteosten valtaan muiden taiteenalojen arvostaessa tuoreita näkökulmia. Kiehtovasti hän myös perustelee, miksi jokainen aika tarvitsee omat säveltäjänsä.

  Teos kasvaa kertomukseksi säveltäjän työstä, taiteen luonteesta sekä kuuntelemisen ja avoimuuden lahjasta. Se osoittaa, ettei nykyajan ”vakava musiikki” ole sittenkään niin vakavaa – eikä ehkä edes vaikeaa. Tämän kirjan lukemiseen ei tarvitse musiikin teorian tuntemusta vaan teos sopii jokaiselle musiikinystävälle.

  Atena

  Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia 2021

  *Anne-Maija Aalto: Mistä valo pääsee sisään

  Mitä ihminen on, jos häneltä viedään muisti? Kuka määrää, mihin uskomme? Vangitseva tarina kapinasta, toivosta ja ihmisyydestä.

  Aleksei on nuori mies, jonka isä johtaa ihmistutkimuslaitosta osittain meren alle peittyneessä Tokiossa. Laitokseen tuodaan säännöllisesti lasti koeyksilöitä, niin myös Satomi, nuori nainen, jolta on tarkoitus pyyhkiä muisti. Satomista tulee Aleksein harjoitustehtävä, sillä pojan on määrä jatkaa isänsä työtä. Mutta pinnan alla velloo jo, nuori sukupolvi näkee vanhempiensa luoman järjestelmän kauhut.

  Mistä valo pääsee sisään jatkaa kiitetyn Korento-romaanin tarinaa. Korento valittiin Topelius-palkintoehdokkaaksi.

  Otava

  Kaunokirjallisuuden Finlandia 2021

  Kirjailija Jan Holm joutuu pikaiseen leikkaukseen: veri hänen sydämessään on kiertänyt väärään suuntaan ties kuinka kauan. Holm julkaisee sairaalasta päästyään omakohtaisen romaanin, josta ja jonka kirjoittajasta jokaisella on pian mielipide.

  Taivaallinen vastaanotto on tuhannen aiheen ja henkilön romaani, jossa on vahva omakohtainen ydin. Se on kommentaari, tutkimus, sanasto, palaute ja google-haku, villi selitysteos sekä moniääninen kertomus lukevista helsinkiläisistä.

  Otava

  Katso myös:

  Kevään 2022 kirjakatalogit

  Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat 2021